Zakgoedmagazijn

AVEVE Veevoeding, gevestigd aan het Albertkanaal te Merksem, besloot in 2008 het gebouw van de schilfermolen om te vormen tot een zakgoedmagazijn om zo meer bruikbare opslagruimte te creëren. Het bestaande gebouw dateerd van begin jaren ’30 en is een oud industrieel pand met dikke muren in gevelmetselwerk en een inwendige staalstructuur met houten vloeren. De onderste verdieping en van het gebouw werden jarenlang enkel als stockageplaats en als zone voor transportbanden tussen de verschillende silo’s gebruikt. De rest van het gebouw stond al verschillende tientallen jaren leeg. De zes bovenste verdiepingen van het tien verdieping tellende gebouw werden volledig gesloopt. De houten vloeren zijn vervangen door nieuwe betonnen vloeren die door de bestaande staalstructuur gedragen worden. Het nieuw zakgoedmagazijn bestaat uit een dubbel hoge ruimte op het gelijkvloers met twee verdiepingsvloeren daarboven. Deze vloeren werden berekend op een mobiele belasting van 15 kN/m², om voldoende paletten te kunnen stapelen. Het gebouw en de locatie brachten wel enige moeilijkheden met zich mee. Zo is het zakgoedmagazijn centraal gelegen op de site van AVEVE en aan drie zijden omsloten door andere gebouwen die volledig in dienst moesten blijven tijdens de werken. De transporten door het gebouw moesten gedurende de werken eveneens operationeel blijven.

 

Locatie : Merksem
Oppervlakte : 1.250 m²
Totale bouwkost
: €1.700.000
FASE : werken voltooid 2010
Opdrachtgever : AVEVE Veevoeding nv

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.