Kantoorgebouw ABB Jumet

5-09abb075-09abb015-09abb025-09abb035-09abb055-09abb06

Verbouwing van een bestaand kantoorgebouw voor ABB Benelux te Jumet. Het bestaande kantoorgebouw is volledig verbouwd, aan het industriële deel is niets gewijzigd. De verbouwing voorziet in een nieuwe gevel, verbetert de ingang van het kantoor en zorgt voor een functionele herindeling van de kantoren. De gevel is opgebouwd uit twee verschillende materialisatietypes. Het oudere gedeelte, opgebouwd uit een staalstructuur, is gerenoveerd met geprofileerde metalen donkergrijze gevelpanelen, met aan de onderzijde een betonnen plint. Bij het achterste gedeelte is het bestaande dragende gevelmetselwerk intact gelaten, maar heeft de gevel een nieuw aanzicht gekregen door een bepleistering in een lichtgrijze kleur. De ingang van het gebouw is extra geaccentueerd door een grote luifel, die steunt op twee grote stalen schuine kolommen. Er is sprake van open kantoorgedeeltes, de zogenaamde landschapskantoren, en gesloten ruimtes die dienst doen als aparte kantoorruimtes en vergaderzalen. Voor het interieur is gekozen om te starten vanuit een heldere indeling met een rustige basis. Dit betekent strak bepleisterde witte wanden, raam- en deurkaders in een grijze kleur en een linoleum grijze vloer. Vanuit deze opzet is verder gewerkt met een oranje accentkleur die door heel het gebouw is doorgevoerd.

 

Locatie : Jumet
Oppervlakte : 930 m²
Bouwkost : €822.000
FASE : Voltooid 2016
Opdrachtgever : ABB Benelux

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.