Ter Wilgen

Vertrekkende vanuit de Holleweg met zijn hoge groene bomenrand, wordt een continuum voorzien van een voetpad omzoomd met een nieuw aan te leggen border met bomen, struiken en planten die zal leiden naar de hoofdingang van het nieuwe ontwerp “Ter Wilgen”. Het woonerf omvat 22 woonunits ( 16 bouwkavels ) met typologische karakteristieken in de vorm van gestapelde woningen en eengezinswoningen voorzien van een bovengrondse fietsenstalling per woonunit en een gezamenlijke ondergrondse parking. Binnen de openbare ruimte wordt de aanleg van een ontspan- c.q. speelruimte voorzien met bankjes, blok- en of boomhutten. Het woonerf zal niet toegankelijk zijn voor regulier autoverkeer met uitzondering van hulpdiensten, brandweerwagens en occasionele verhuiswagens. De bestrating zal een alternatief groen karakter vertonen. De verschillende bouwvolumes creëren samen een duidelijke woonidentiteit die geënt is op een groene semipublieke as die de toegang naar het nieuwe met groen bekleed woongebied zal vormen.

 

Locatie : Ter Wilgen, Zaventem
Oppervlakte : 1.100 m²
Fase : voorontwerp 2014
Opdrachtgever : Verac

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.