SVM ZOMERGEM

Bij het uitbreiden van een bestaand schoolgebouw in Zomergem dient 1+1 meer dan 2 te zijn. De 2 gebouwen dienen elkaar te versterken in functionaliteit. De nieuwbouwschool sluit op de 3 bouwlagen van het bestaand schoolgebouw aan zodoende de lift in het nieuwe schoolgebouw ook het bestaand schoolgebouw toegankelijk kan maken. Er is hier gekozen om het gebouw als een planmatig symbiotisch volume te laten aansluiten met een gang op het oude gebouw. De nieuwe speelplaats is ingetekend als een rustzone, aangezien er grote sportvelden aan de bestaande speelplaats aanwezig zijn.

 

Ontwerp : OSQB ism Kruijne Architectuur (KROS thv)
Locatie : Zomergem
Oppervlakte : 930 m²
Bouwkost : €1.200.000
FASE : Opgeleverd 2015 (laureaat wedstrijd 2013)
Opdrachtgever : AG Realestate n.v

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.