SVM EEKLO

dewegel_eeklo_lb_02-websitedewegel_eeklo_lb_10-websitedewegel_eeklo_lb_22-websitedewegel_eeklo_lb_21-websitedewegel_eeklo_lb_28-websitedewegel_eeklo_lb_31-websitedewegel_eeklo_lb_36-websitedewegel_eeklo_lb_41-websitedewegel_eeklo_lb_44-websitedewegel_eeklo_lb_46-websitedewegel_eeklo_lb_60-websitedewegel_eeklo_lb_56-websitedewegel_eeklo_lb_54-website

De school in Eeklo zorgt ervoor de dat huidige speelplaats van de drukke verkeersweg wordt afgesloten. Dit geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Door de schaal van het gebouw is er geopteerd om het gelijkvloers luchtig en transparant te houden. Dit is gerealiseerd door de grote doorgangen en overdekte buitenzones op de gelijkvloers te koppelen aan de grote refter, een functie die gebaad is met veel glas en openheid. De bovenbouw is een neutraal volume met grote raampartijen uitgevoerd met een gefelste aluminium gevelbekleding staande naad. Ten opzichte van de bovenbouw die als een klassieke structuur is opgevat, gedraagt het gelijkvloers als een exoskelet om grote ruimtes te doen ontstaan. Y-vormige kolommen met daarop doorlopende betonbalken vangen de gevels en de centrale wanden van bovenstaande verdiepingen op. De vloerplaten van de eerste en tweede verdieping dragen dus alle belastingen af van voorgevel naar centrale wanden en naar de achtergevel. De bovenbouw bestaat uit een draagstructuur van dragende wanden uit silicaatsteen, in combinatie met vloerplaten uit predallen en welfsels met opstort.

 

Ontwerp : OSQB ism Kruijne Architectuur (KROS thv)
Locatie : Eeklo
Oppervlakte : 3.240 m²
Bouwkost : €2.900.000
FASE : Opgeleverd 2016 (laureaat 2013)
Opdrachtgever : AG Realestate n.v

 

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.