Sportkantine Putte

Het programma van de sportkantine kan opgedeeld worden in 2 grote functies, met name enerzijds de kleedruimtes, sanitair, bergingen en opslagplaatsen en anderzijds de meer gemeenschappelijke ruimten zoals cafetaria of ontvangstruimten. De eerst genoemde functies zijn eerder gesloten van karakter, de tweede eerder open (publiek) van karakter en ze relateren zich ook verschillend ten opzichte van de omliggende infrastructuur, zoals de speelvelden en de parking. Om de hoogte van het gebouw bescheiden te houden in het omliggende landschap werd het gebouw lager aangezet. De eerder ‘gesloten’ functies worden onderaan, half ondergronds, voorzien met directe toegang tot de velden via twee buitentrappen. De cafetaria wordt daarboven voorzien zodat de activiteiten op de velden vanuit een beter perspectief kunnen aanschouwd worden en is toegankelijk via een grote toegangshelling naar de parking toe.
Het gebouw werd over de volledige omtrek voorzien van een gevelplint uit steenkorven, een robuust materiaal, welke enkel onderbroken wordt door de betonnen tribune. Boven deze plint werd de gevel bekleed met geprofileerde staalplaten. Het gebruik van de steenkorven wordt doorgetrokken in de keerwanden van de toegangshelling en als accenten in de aanleg van de parking.

 

Locatie : Putte
Oppervlakte : 900 m²
FASE : werken voltooid 2008
Omgevingsaanleg : ANTEA nv
Opdrachtgever : Gemeente Putte

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.