Scheldewindeke

In het pittoreske dorpje, Scheldewindeke, komt een cohousingproject met 20 woonunits. Deze hebben allemaal hun eigen privétuin of terras en delen daarnaast een grote gemeenschappelijke tuin en een paviljoen.
Het paviljoen, centraal aan de inkomzone gelegen, schermt het wijkplein af van de parkeerzone. De omliggende bebouwing is compact zodat er een groot centraal plein
met sport- en spelmogelijkheden ontstaat. De bebouwing rondom is maximaal zon georiënteerd en iedere wooneenheid heeft een kleine private buitenruimte. Het bouwblok
ten noorden van het plein is een rijwoningtypologie waarbij met de materialisatie identiteit aan de woningen is gegeven. Ze hebben een zuidwestgerichte buitenruimte die met een groenbuffer overloopt in het centrale plein. Ten oosten liggen stapelunits waarbij de dakvorm ervoor zorgt dat de leefruimte op het dak veel daglichttoetreding heeft. Ten zuiden van het plein zijn koppelwoningen met een hoekopstelling. Hierdoor hebben de woningen veel privacy in de zuid of west gerichte tuinen en ontstaat er een gezellige ruimte bij de toegangen.

 

Ontwerp : OSQB ism Kruijne Architectuur (KROS thv)
Locatie : Scheldewindeke, Oosterzele
Oppervlakte : 2.800 m²
Bouwkost : €3.200.000
Fase : voorontwerp 2014
Opdrachtgever : Cohousing Projects.

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.