SAF

De SAF aan het eind van de Dijlestraat in Antwerpen was een groot statig magazijn uit de vorige eeuw voor gezamenlijke aankoop voor slagers en traiteurs waar zij onder meer conserven, sauzen en kruiden konden kopen van het eigen SAF-merk. Het pakhuis en het magazijngebouw zijn in 2012 intern grondig gerenoveerd en hebben een nieuwe woonbestemming gekregen. Het totaal bestaand oorspronkelijk volume is ongewijzigd gebleven en de bestaande gevels zijn grondig opgekuist en in hun oorspronkelijke staat hersteld. De gebouwen die in de loop der tijd zijn bijgebouwd zijn afgebroken om terug
tot het oorspronkelijke volume te keren.
De bestemmingswijziging van magazijnruimte naar appartementen heeft de hele (woon) omgeving enorm verbetert. Het afbreken van de lage, later gebouwde magazijnenruimten en het voorzien van interne tuinzones achter de appartementen van het gelijkvloers creëren een rustgevende en aangename woonsfeer. Aan de Rupelstraat zijn de lege kavels opgevuld met nieuwbouw waarbij een ondergrondse parking zorgt voor de vereiste parkeeraccommodatie.

 

Locatie : Dijlestraat, Antwerpen
Oppervlakte : 3.400 m²
Totale bouwkost : €3.500.000
Fase : werken voltooid 2011
Fotografie : Maarten Mellemans
Opdrachtgever : Sas nv

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.