RVT Groenveld

Het bestaande gebouw te Wilrijk is een voormalig kantorencomplex, ontworpen door architectenbureau Ryckaerts & Partners in de jaren ’90 en was opgevat als een open landschapskantoor. Dit project omvat het herinrichten van hele gebouw met rusthuiskamers, serviceflats en de nodige lokalen die toebehoren aan het rust- en verzorgingscentrum. Om licht en lucht doorheen het rusthuis te brengen, zal de grote centrale patio over de 4 verdiepingen van het gebouw behouden blijven. Zo ontstaat er beneden een open ontmoetingsruimte waarrond het gehele verblijfsgedeelte opgebouwd is. In plaats van een aaneenschakeling van donkere en lange gangen ontstaat er hier een zeer open, luchtige en overzichtelijke circulatieruimte, wat de totale leesbaarheid van het gebouw versterkt.

 

Locatie : Wilrijk
Oppervlakte : 11.400 m²
Kamers: 91 bedden en 32 serviceflats
Fase : werken voltooid 2011
Opdrachtgever : Ladolcevite bvba

 

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.