Oud Gemeentehuis Rupelmonde

7-07rupelmonde007-07rupelmonde017-07rupelmonde027-07rupelmonde03

De nieuwe publieke functie van het oude gemeentehuis, met o.a. een bibliotheek, zit- en eetgelegenheid en polyvalente ruimte, vereist een open en uitnodigende gevel. Het terugtrekken van de voorgevellijn opent de mogelijkheid om de beglazing tot tegen de perceelsgrens met de naburige panden te voorzien. Tezelfdertijd voorzien we verticale elementen die de gevel opnieuw wat inkleden en visueel transformeren van gesloten naar open al naargelang de inkijkhoek. De opbouw van de gevel is een samengaan van oude en hedendaagse materialen. Sierbeton geeft neutraliteit waar baksteen een knipoog voorziet naar de historiek van Rupelmonde. De buitenruimte aan de achterzijde met de zittredes transformeert een vlakke saaie buitenruimte in een vormelijk interessante bruikbare ruimte die functioneel mooi aansluit bij de bibliotheek.

 

Ontwerp : OSQB ism Kruijne Architectuur (KROS thv)
Locatie : Rupelmonde
FASE : Voorontwerp 2016 (Laureaat 2015)
Opdrachtgever : Gemeente Rupelmonde

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.