NGO

Het project werd ontwikkeld als co-housing voor 2 private opdrachtgevers. De goede relatie tussen beide opdrachtgevers leidde ertoe om het project zo open mogelijk te houden, het was niet de bedoeling om afzonderlijke units te gaan creëren. Het project werd ontworpen voor een leegstaand terrein in het midden van de stad, waar buitenruimte en natuurlijke lichtinval meestal schaars is en absoluut na te streven is. Door het voorzien van patio’s en vides genieten in het huidige ontwerp bijna alle ruimtes van overvloedig daglicht. De gevel is bewust strak en sober gehouden, met witte betonpanelen. De indeling van deze panelen en de ritmering van de ramen versterken het typische straatbeeld van de buurt, het is een moderne interpretatie van de bouwstijl van de naburige panden. De toekomstgerichte flexibiliteit was een essentieel startpunt van het ontwerp. Het is namelijk zo dat het pand eigenlijk ontworpen is om 3 appartementen in te maken, inclusief gemeenschappelijke traphal met lift. Vandaar uit is er gekeken hoe de huidige woonwensen op een zo weinig mogelijk ingrijpende manier in het ontwerp ingepast konden worden.

 

Oppervlakte : 480 m²
Fase : werken voltooid 2010
Fotografie: Lumecore
Opdrachtgever : Particulieren
Hoofdaannemer : Marcel van Waes nv

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.