MEDICLAB

Mediclab te Aalst is een medisch labo van 2750m² gespecialiseerd in de analyse van stalen voor medische doeleinden. Het bedrijf bevond zich in sterk verouderde gebouwen, waarbij de uitstraling van de locatie niet meer overeen kwam met het moderne imago van het labo. Voor de verbouwing van dit labo werden 3 verschillende naast elkaar liggende gebouwen geïntegreerd tot 1 coherent geheel. Het samenraapsel van ruimten en niveaus had nood aan een grondige evaluatie van het plaats gebruik. Functionaliteit, structurele duidelijkheid en transparantie werden centraal geplaatst: de klanten worden op een passende manier ontvangen en er is een aangename werkplaats ontstaan. Via een centrale inkomhal wordt de bezoeker door de vide naar de onthaalruimte geleid. Voor de uitwerking van de omringende publieke ruimtes ging extra aandacht naar de beleving ervan: ze stralen rust en warmte uit en baden in het licht. De lift, die centraal in de vide staat is dan ook opgevat als een panoramische lift. Het ontwerpen van het meubilair werd in de eerste fase uitbesteed, maar voor de 2e fase werd dit ontworpen door OSQB zelf om zo een passend geheel te krijgen tussen architectuur en interieur, met de beoogde belevingswaarde van de beide domeinen.

 

 

Locatie : Aalst
Oppervlakte : 2.750 m²
Fase : werken voltooid 2012
Fotografie : Lumecore
Opdrachtgever : Mediclab nv Aalst

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.