Fietsenstalling Hove

De nieuwe fietsenstalling is een onderdeel van de volledige herinrichting van de stationsomgeving aan de zijde van de Kasteelstraat te Hove. Er is tevens een aansluiting op de Provinciale fietsverbinding tussen Antwerpen en Kontich. De nieuwe fietsenstalling heeft bij de voltooiing een capaciteit van 298 plaatsen met uitbreidingsmogelijkheden tot een totaal van 346 plaatsen. Het bovenste niveau sluit aan op de Kasteelstraat en de voetgangersbrug over de sporen. De betonnen vloerplaat van het bovenste niveau kraagt uit boven het onderste niveau dat aansluit op de rijweg van de nieuwe parking en het doorgaande fietspad. Beide niveaus worden verbonden door twee betonnen trappen aan beide zijden van de fietsenstalling.Het dak bestaat uit drie delen, ondersteund door een staalstructuur en bekleed met geprofileerde staalplaten. De verschillende regenwaterafvoerleidingen worden volledig geïntegreerd in de ronde kolommen aan de zijde van de Kasteelstraat. De trappen en de keerwanden rond deze trappen worden uitgevoerd in zichtbeton. De keerwand achter het onderste niveau wordt bekleed met schanskorven, gevuld met grote breukstenen. Zowel de fietsenrekken als de borstweringen worden uitgevoerd in gegalvaniseerd staal.

 

Locatie : Hove
Oppervlakte : 550 m²
Bouwkost : €350.000
FASE : werken voltooid 2011
Omgevingsaanleg : ANTEA nv
Fotografie : Maarten Mellemans
Opdrachtgever : NMBS Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen

 

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.