Congreshotel Amrath Ibens

De voorgevel bestaat uit symmetrische raamopeningen waarbij het aluminiumschrijnwerk afwisselend is. De sokkel loopt door over de hele lengte van het gebouw. De architectuur van dit gebouw is duidelijk leesbaar. Het is juist deze architecturale soberheid die de evenwichtige ruimtelijke balans tussen het hotelgebouw en zijn directe omgeving genereert. De achtergevel werd ontworpen met dezelfde doorgedachte beginselen van de voorgevel. De gevel is perfect leesbaar en de proporties van zijn volumetrie zijn evenwichtig. Als gevelmateriaal voor boven de sokkel wordt gekozen voor een witte natuursteen met zandkleurige schakering. Voor het buitenschrijnwerk wordt antracietgrijs aluminium gekozen. De achtergevel wordt in baksteen opgetrokken waar de grijsbruine kleurkeuze aansluit bij de gevelmaterialisatie van de Elisabethzaal. De zijgevels van het gebouw worden afgewerkt in hetzelfde gevelmateriaal als de afwerking van de voorgevel. Hier op beide zijgevels zal het logo van het hotel geplaatst worden.

 

Locatie : Carnotstraat-Koningin Astridplein, Antwerpen
Oppervlakte : 7.100 m2
Fase : voorontwerp 2013
Opdrachtgever : Ibens nv

 

Gerelateerde projecten

Bekijk ook de rest van onze gelijkaardige projecten.